Wie zijn de Plukbezoekers? Wat dragen ze en hoe bewust kiezen ze voor die kledingstijl? Wat is hun favoriete kledingstuk en wat kan écht niet? Drie bezoekers delen hun outfit met de Daily Pluk.


Foto: Lennert DickhoffPim (26):
“Ik werk voor het Amsterdamse fashionlabel Raafh. We maken specifiek mannencollecties; ‘carelessly dressed’ is het beeld dat we neer willen zetten. Onze kleding is te koop op verschillende adressen in Amsterdam, onder meer bij Lookout op de Utrechtsestraat, en sinds kort ook in Londen.”

Hoe belangrijk is mode en een persoonlijke kledingstijl voor je?
“Belangrijk; je laat ermee zien wie je bent. Wat ik nu draag is bijvoorbeeld typisch Pim; het vertelt je iets over wie ik ben.”

Ik viel meteen voor je shirt. Heel erg ‘Pluk de Nacht’, zo’n sterrenhemel.
“Daar had ik helemaal niet over na gedacht. Grappig dat ik er meteen op uitgezocht wordt. Ik draag altijd wat ik leuk vind. Dit shirt heb ik gekocht op internet. Ik krijg vaak leuke reacties.”

En wat is je basiskledingstuk? Leef je in je spijkerbroek?
“Stiekem wel. De basis is altijd skinny bij me.”

Wat is je favoriete kledingstuk thuis in de kast?
“Een jasje, van de Raaf-zomercollectie 2013. Ik noem het een ‘bruut’ jasje; mooie snit, mooie Italiaanse stof. Het is ook mijn meest waardevolle kledingstuk. Ik voel me er goed in, netjes en verzorgd, maar absoluut niet een bankier. Keurig en toch vlot.”


Foto: Lennert DickhoffMarjolein (56):
“Ik doe op dit moment lekker niks en ik geniet ervan. Ik ga dus allemaal leuke festivalletjes af, vaak met vrienden. Pluk staat al jaren op de agenda, maar ik vind het erg massaal geworden.”

Hoe zou je je kledingstijl omschrijven?
“Daar heb ik nog nooit over nagedacht. Ik heb vaak vrolijke en kleurige kleding aan, maar ook wel eens iets nets. Het belangrijkste is dat ik me er lekker in moet voelen. Ik denk er ’s ochtends natuurlijk over na, wat ik aantrek. Als je iets moois draagt, voel je je fijn. Dat straal je uit.”

Is er iets wat echt niet kan?
“Alles kan, zolang het maar lekker zit. Iedereen moet dragen waar hij of zij zich goed in voelt.”

Wat is je favoriete kledingstuk?
“Die tijd is voorbij. Vroeger was het een leren broek. Wat was die mooi! Rood leer, viel als een tweede huid om me heen. Die broek, ja, die koesterde ik. Op een gegeven moment moest hij toch weg. Mijn lichaam is veranderd en hij zat ontzettend rot. Dat doe ik dus niet meer, kleding die niet lekker zit.” Later, tijdens de fotosessie, bedenkt Marjolein zich nog iets: “Deze laarsjes, die zijn misschien toch wel een favoriet. Ze staan overal leuk bij. Geen hakjes, niks. Heerlijk! Ik loop er de hele zomer op.”


Foto: Lennert DickhoffBanu (28):
“Wat grappig dat je me eruit pikt op basis van mijn stijl. Ik ben ambtenaar bij de Belastingdienst. Niet echt een een omgeving waarmee je stijl en glamour associeert!”

Wat maakt kleding ‘typisch Banu’?
“Ik houd van een beetje wild en gek. Kleur is heel belangrijk. Ik kijk heel goed naar combinaties. Het moet er een beetje uitspringen. Dit moet wel binnen het spectrum ‘casual’. Het moet er niet te gemaakt uitzien; en vooral ook lekker zitten. Dus veel laagjes die losjes over elkaar heen vallen.”

Zijn er kledingstukken waar je niet zonder kan?
“Mijn skinny jeans. Ik heb ze in allerlei kleuren en types. Nu draag ik toevallig een zwarte, maar ik heb thuis een kast vol kleuren. Ik vind het mooi als ze nog zo’n ribbeltje laten zien. Op dit moment woon ik in mijn spijkerblousjes. Die zitten heel fijn; ik heb er een stel en ik trek ze bij alles aan.”

Waar kijk je het eerst naar bij anderen?
“Schoenen. Schoenen zijn heel belangrijk voor me. Afgetrapte schoenen kan echt niet. Het werkt ook goed in de liefde. Als een man zijn schoenen goed verzorgd, ziet hij er verder ook altijd keurig uit. En is hij waarschijnlijk ook zorgzaam voor mij!”