Omdat postbodes moeten blijven en ansichtkaarten leuk zijn om te ontvangen, vroegen we bezoekers een plukkaart te schrijven aan iemand die hen dierbaar is. Op de allereerste Arnhemse Plukavond kropen Lenneke & Inge, Jolanda & Alex en Leontien & Marielle in de pen. Ze bereidden hun vrienden in Den Haag alvast voor op de eerste editie aldaar. Met de groeten van Pluk.

Pottenbaksters Lenneke en Inge hebben een atelier in het Arnhemse modekwartier en zijn officieel de aller-állereerste bezoekers van Pluk de Nacht Arnhem. De dames zijn de meute altijd graag een stapje voor, en dat is bij deze gelukt! “Toen we hoorden van Pluk de Nacht Arnhem waren we meteen enthousiast!” Inge en Lenneke weten nog niet zo goed wat voor films ze vanavond kunnen verwachten, maar vinden het idee van een shorts night wel geschikt. “In de luie zomersfeer is mijn spanningsboog niet altijd even lang dus dan bieden korte films uitkomst, haha.”

IMG_4786Om de Hagenezen voor te bereiden op Pluk de Nacht Den Haag sturen Lenneke en Inge allebei een kaartje naar een Haagse vriend. Die van Lenneke gaat naar galerie Liefhertje & De Grote Witte Reus, omdat zij van hen altijd een persoonlijk berichtje op haar uitnodigingen krijgt.
Ze schrijft: “Dag lieve mensen, hier ‘n bericht vanaf het Pluk de Nacht terrein in Arnhem. Vanaf deze prachtige havenplek een hele dikke kus voor jullie allemaal!! Heel veel plezier op Pluk de Nacht Den Haag. De ouwe pottenbakster (Lenneke dus!)”
Inges kaartje gaat naar Jeroen Kolk. Inge schrijft: “Hey Koekoek! Zit hier als eerste bezoeker bij dit filmfestival dat binnenkort in Den Haag komt. Ik laat je nog weten of het de moeite waard is! (de films zijn nog niet begonnen nu!) Maar de entourage is meteen al goed (en de bierkes ook! :-D) X Inge Dinge”

foto 1-2Onder de eerste enthousiaste bezoekers van Pluk de Nacht Arnhem vinden we ook Jolanda en Alex. “Geweldig dit. We hebben genoten van de film en de locatie is ook fantastisch!” Jolanda en Alex sturen een kaartje naar de oma van Alex.
Waarom? Oma is al 86 en woont in Amsterdam. Ze houdt wel van gezelligheid en soms wat gekkigheid. Soms nodigt ze zelfs toeristen in Amsterdam uit bij haar thuis, maar of dat zou zo verstandig is…
Wat schrijven ze: “Hoi Oma, hier een kaartje vanaf een leuk festival in Arnhem, even gekkigheid. Hartelijke groet, Jolanda en Alex.”

foto 2-2Leontien en Marielle liggen net languit in hun strandstoel als ze besluiten een kaartje te sturen naar hun mannen Arnoud en Tom.
Waarom? Omdat zij op de kinderen passen en wij dan lekker op stap kunnen. Er is hier toch nog wel een feestje zo?! En oh ja, Arnoud en Tom krijgen natuurlijk ook een kaartje omdat de dames veel van ze houden.
Wat schrijven ze: “Wij zitten hier gezellig voor de tv buiten. Super cool. Lekker weer. Fijn dat jullie op de kindjes passen <3 ! Dikke kus Mar & Leo.”

Tekst: Marlon Janssen