Zo woest, wrang en vol wraakacties als de film Vic + Flo saw a bear is, zo vrolijk, fris en fruitig ondergaan Key en Riki hun blind date. Blijft het bij gezelligheid en een enorme ‘humorklik’, of gaat in navolging van de film deze Pluk-nacht de beer nog los?

Key (26, student psychologie) is al een tijdje vrijgezel en de vriendin die hem opgaf voor de Pluk Blind Date vond het blijkbaar tijd voor wat reuring. “Ik had mezelf nooit opgegeven”, vertelt hij in de pauze van de film, wanneer ik hem met enige moeite die zalige love seat uitsleep heb om hem aan de waterkant eens even aan de tand te voelen. “Maar ze had wel mijn toestemming gevraagd. Natuurlijk was het spannend, ik ben nog nooit op blind date geweest en het is best wel heftig. Zo’n tweepersoonsstoel is ook wel een beetje ongemakkelijk. Veel mensen vragen wat we daar doen.” En zijn eerste indruk van Riki? “Prima, leuk.” Oké, nog geen vuurwerk. Maar de avond is nog jong…

Riki (25, sociologisch onderzoeker) sluit meer aan bij de film, waarin berenvallen worden gezet om een prooi te vangen. “Ik vond de dates van Pluk de Nacht er altijd heel gezellig uitzien en dacht: dat wil ik ook een keer!”, vertelt ze nadat ik Key heb weggestuurd en even bij haar onder de deken ben gekropen. Was ze dan niet nerveus? “Eerst niet, maar een paar uur van te voren werd ik superzenuwachtig omdat je gewoon niet weet waar je aan begint. Maar zodra we elkaar zagen was dat over. We hebben over van alles zitten kletsen, we houden allebei bijvoorbeeld heel erg van eten. We zitten wel in een andere situatie: hij is net begonnen met studeren en ik ben net klaar. Maar het is tot nu toe heel gezellig en we lachen vooral heel veel: we hebben een humorklik.” Maar goed: lachen kun je ook met je vrienden. Wil ze al in hem bijten? “Normaal val ik op donkere jongens maar ik vind het wel een knappe jongen. Meer kan ik er nog niet over zeggen.”

The morning after. Ik ben benieuwd.
Riki: “Ik ben op tijd naar huis gegaan: ik moest vandaag vroeg op. Het was heel gezellig, na afloop zijn we in de stoel blijven hangen en hebben we nog even lekker gekletst. Ik heb wel het gevoel dat we verschillend zijn, maar ik heb ontzettend veel gelachen. Ik zou hem beter moeten leren kennen om te zien of er meer dan vriendschap in zou zitten. De film was heftig, maar de duistere humor die erin zat konden we allebei wel waarderen. Het was af en toe heel eng, maar ik ben niet tegen hem aan gekropen nee.”
Key: “We zijn nog even blijven zitten, maar daarna gewoon naar huis gegaan. Het was ook zondagavond hè… Ik heb wel haar nummer gevraagd, maar uh… dat was meer bedoeld om haar een berichtje te kunnen sturen dat ik het leuk heb gehad. Het was wel gezellig en het was een heel aardig meisje hoor, maar niet helemaal mijn type.” Wat dan wel zijn type is? Dat vindt hij lastig te omschrijven. En wat hij in een vrouw zoekt is iets waar hij zich niet zo mee bezig houdt. De film vond hij in ieder geval top: “Duister en met een heel verrassend einde.”