Natuurlijk verhuist ook de befaamde nachtclub Klup de Nacht mee van Amsterdam naar Arnhem. Iedere avond na de film vindt er een swingend feestje plaats in de loods. Aan Pascal Rietman, dj Cooter & Barney, van 8bahn, de eer om de allereerste editie van Pluk de Nacht Arnhem vanavond af te trappen.

De dj is nog niet eerder op een editie van Pluk de Nacht geweest, laat staan dat hij er plaatjes gedraaid heeft. Maar de naam en het concept zijn hem zeker bekend. “Anders had ik me er ook niet zo hard voor ingezet. Ik vind het een supertof initiatief.” Hij noemt zichzelf een grote filmliefhebber. “Ik kijk het liefst naar een meeslepend drama of een zwarte komedie. Frankrijk, Italië en Scandinavië, dat zijn toch wel de landen waar hele goede films vandaan komen.” Voorafgaand aan het feest komt hij dus ook zeker naar de film kijken.

“Verwacht de raarste platen van de afgelopen veertig jaar”

Of eigenlijk moeten we vandaag zeggen: films. Vanavond zijn er namelijk zeven kortfilms te zien. Het thema Family Matters loopt als een rode draad door deze shorts heen. Allerlei familiezaken die alles behalve normaal – om niet te zeggen behoorlijk absurd – zijn, zullen de revue passeren. De muziek na de 7 korte films wordt daar enigszins op aangepast. ‘Verwacht de raarste platen van de afgelopen veertig jaar. “Maar”, benadrukt dj Cooter & Barney, “hoe later het wordt, hoe feestelijker.” Zorg dus dat je niet te vroeg naar huis gaat.