Wat komt er allemaal bij kijken om elf dagen Pluk de Nacht neer te zetten? Razende reporter Sam De Wilde gaat undercover in de festivalorganisatie en zoekt het uit. Gisteren ging hij op zoek naar regisseur Florian Habicht.

Een echte schaduwopdracht deze keer. In de kolkende mensenmassa die het Stenen Hoofd genoemd wordt, kruip ik in een lange jas achter een krant met kijkgaatjes, op zoek naar regisseur Florian Habicht. Volgens mijn bronnen zou die de vertoning van zijn film Love Story komen bijwonen. Als ik hem vind, zal ik hem op de rooster leggen. Over de liefde, what else? Ik zal hem vragen of zijn film mij een betere minnaar zal maken. En of ik met mijn snor (jawel, ik heb voor de gelegenheid een snor) meer liefde zal vinden.

Ik spot hem onmiddellijk. Omdat ik zo’n geweldige speurneus ben, denkt u natuurlijk. Dank u. Maar nee: Florian heeft een flitsende jas aan, een hoed op en hij is makkelijk twee koppen groter dan u en ik. Of twee voeten. Waar hij vandaan komt wordt er niet geteld in koppen. Hij is in ieder geval makkelijk te vinden.

Foto: Lennert DickhoffIk vraag hem of hij zelf veel geleerd heeft over de liefde, en of zijn film mij een betere minnaar zal maken, en of ik met mijn snor meer liefde zal vinden. Over de snor is hij duidelijk: hij weet wel zeker dat ik er meer liefde mee zal vinden. “Een volle baard was misschien nog beter geweest, maar je snor is een heel mooi exemplaar”, vertrouwt hij me toe. Over mijn andere vragen blijft hij vager. “Ik ben misschien niet de beste persoon om dingen over de liefde te vragen. Er is natuurlijk een reden dat ik het zelf allemaal veeleer op film doe.” Hij stelt nog voor dat ik de liefde met de planeet zou kunnen bedrijven en zegt dat hij bij het filmen meer geleerd heeft over gaffer tape dan over liefkozen. Ik doe alsof ik begrijp wat hij zegt, pak hem nog eens goed vast en hoop dat de film zelf meer duidelijkheid zal brengen.

Na de film voel ik me meteen een betere minnaar. “Slow and steady wins the race”, leer ik van een sexy stockbroker. En dat safe sex betekent dat je maar beter ook een zwemvest draagt wanneer je het in bad wilt doen. Blijft alleen nog het mysterie van de gaffer tape. Florian is opnieuw makkelijk te vinden maar nu is er geen doorkomen meer aan. Dronken vrouwen liggen aan zijn voeten en hangen aan zijn lippen. Ze willen met hem van kleren wisselen, proberen zijn hoed op te zetten en willen allemaal een rol in zijn volgende film. Florian Habicht en Pluk, it’s a love story!