Bezoekers van Pluk de Nacht kunnen zich vanavond na de vertoning van The We and the I verheugen op een exclusieve set van videokunstenaar Eboman. Alleen voor Pluk neemt hij nog achter de draaitafel plaats. “Het is een leuk festival en het vindt nu eenmaal in mijn geboortestad plaats.”

Zijn dj-set vorig jaar in Amsterdam was druk bezocht. “Een feestje”, herinnert Jeroen Hofs, alias Eboman zich. Dit jaar draait hij voor de derde keer op rij voor Klup de Nacht en breidt hij zelfs uit, want hij draait vanavond – op eigen verzoek – op Pluk Arnhem, waar hij oorspronkelijk vandaan komt. Gevraagd naar zijn dj-set van dit jaar, antwoordt de videokunstpionier dat hij net als voorgaande jaren funk zal draaien. “Ik doe mijn eigen ding, gewoon wat ik zelf leuk vind. De groove staat altijd centraal, maar het zal elke vijf minuten anders zijn. Van oud naar jong, van heel digitaal naar heel analoog.”

Als Eboman produceert Hofs al meer dan twintig jaar multimediatracks waarbij hij muziek componeert met ‘real time’ video samples. Op dit moment werkt hij aan het verder ontwikkelen van interactieve live performances in 3D, zoals hij afgelopen maart bijvoorbeeld liet zien tijdens de Culturele Zondagen in Utrecht. Ook ontwikkelt hij een app waarmee gebruikers zelf interactieve tracks kunnen maken met beeld en geluid. In augustus maakt Eboman echter altijd even plek in zijn agenda voor Pluk de Nacht, waar hij zich simpelweg tot één medium beperkt: geluid. En zo funky mogelijk.

Kijk voor meer informatie over het werk van Eboman op www.eboman.info.