Fictie uit het echte leven is hot. Michel Gondry liet jongeren uit de Bronx hun eigen leven vertonen in The We and the I; Florian Habicht wordt in Love Story echt verliefd op zijn hoofdrolspeelster; en Paco León verfilmde in Carmina or Blow Up de sterke verhalen van zijn moeder. Hoe zouden de filmversies van de levens van Pluk-bezoekers er uit moeten zien?

Een groep jonge meiden van in de twintig zit heerlijk van het zonnetje te genieten. Echte levensgenieters, dat kun je zien. Vol nieuwsgierigheid loop ik op hen af, benieuwd naar de film van hun leven. Al snel blijkt dat ze vermakelijke vertellers zijn.

“Ons verhaal speelt zich af in een pittoresk dorpje in Italië. In de bergen en aan zee” vertelt Yara (25). Jara met een J (24) legt uit dat ze net terug zijn van vakantie, “maar we zeggen niet waar, anders gaat iedereen daar straks op vakantie.” Fleur (24) zit al helemaal in het verhaal en vervolgt: “Het is een spookstad, want de hele winter slaapt iedereen. Pas in juli of augustus komen wij, ‘De Vliegende Hollanders’ en dan ontwaakt iedereen.” “Ja, dan wordt het een vette Jersey Shore!”, roept Yara uit. “Gewoon YOLO”, vult Marieke (24) haar aan. Juliette (24) weet zelfs al de muziekkeuze. “Dat is ‘Helemaal naar de Kloten’ van The Partysquad. En ‘Wake Me Up’ van Avicii moet er ook in.”

Dat klinkt als een vakantiefilm met veel humor.
“Nee, doe maar drama!”, wordt er geroepen. “Ja, maar ook wel komedie…” “En wat mysterie!” “Maar ook wat gangster”, gaan de meningen over en weer. “We gaan voor een dramedie!” “Nee!! Een dramedische komedie!”

Kortom: de keuze is niet gemakkelijk te maken. “Ja, ons leven in film is net GTST“, roept Yara uit. “Alleen weten we niet wie Ludo is!” De meiden hebben duidelijk de smaak te pakken: “Er is ook een maffia en daar moeten wij het tegen opnemen. Dus wij zijn zowel verleidelijk, als dat we ze aan moeten pakken.” “En op een bepaald moment petsen we ook een kwal op zijn kop met een peddel!” Het lijkt alsof de fantasie misschien op hol begint te slaan, maar dat laatste schijnt echt gebeurd te zijn. Terug naar de realiteit dus: “Zolang we iedere avond maar eindigen met een Italiaans diner aan het strand”, rondt Jara het verhaal af.

En wie gaan jullie rollen vertolken?
“Angelina Jolie!” roept Jara “gewoon, omdat ze een lekker wijf is.” “Ik ben Iggy Pop, maar dan omgebouwd tot vrouw”, weet Fleur overtuigend te vertellen. “Ik wil dat Shakira mij speelt” oppert Yara, maar zij wordt al snel teruggefloten door haar vriendinnen. “Zij speelt helemaal niet in films.” “Nou, dan begint ze toch?!”

De cast staat dus al zo goed als vast. Alleen Juliette en Marieke vinden het wat lastiger. Verschillende namen worden over tafel gegooid, van Meryl Streep en Cameron Diaz tot Oprah Winfrey. Uiteindelijk wordt voor Juliette gekozen voor Keira Knightley en zal Marieke worden gespeeld door Reese Witherspoon. De titel is ook al bekend: Expeditie Monterosso, daar zijn ze het helemaal over eens. Want, zo durf ik nog te vragen, dat is waar jullie op vakantie zijn geweest? “Ja. De Rode Berg.” Met deze meiden daar als femmes fatales en maffia chicks moet je er maar naartoe durven gaan.