Bij Pluk de Nacht kun je elke avond uitdansen in de tent, onder de deskundige leiding van de Pluk-DJ’s. Vanavond, na Wild Bill, schuift DJ Tom Schoonen alias TheOrchestraMan aan achter de draaitafels.

Schoonen maakt vanavond zijn debuut bij Pluk de Nacht. Als bezoeker is hij echter bekend met het festival; de afgelopen drie jaar heeft hij jaarlijks het Stenen Hoofd bezocht. “Ik was altijd zo iemand die vooral voor de sfeer ging en niet echt geconcentreerd naar de film keek”, bekent hij. “Maar juist dat hele sfeertje en die creativiteit vind ik heel leuk.”

Tom, die zelf vooral van de Coen Brothers en Britse films houdt, is sinds ruim twee jaar actief als DJ. Hij werkte eerder bij Studio K en kon zich daar tevens als diskjockey profileren. Daarnaast draaide hij in Chicago Social Club en Panama. Zijn sets bestaan voornamelijk uit zeer dansbare, funky remixen van hitjes. “Ik hoop echt dat mensen gaan dansen”, aldus Tom. Aan hemzelf zal het in ieder geval niet liggen: “Zelf ga ik meestal het hardst los achter de draaitafel. Iedereen moet blijven na de film, want ik maak er een feestje van!”

Luister alvast naar een voorproefje: