De uitgesproken Dorien (24) zit iets eerder klaar in de loveseat en is een beetje nerveus. Bij veel van de meisje die langslopen denkt ze: ‘ik hoop niet dat díe het is’, zegt ze. “De lesbische wereld is vrij klein, dus ik hoop dat het geen bekende is. Ik ga veel uit, dus het zou makkelijk kunnen.” Gelukkig is dat niet zo. Lisanne (24) kent ze via een vriendin, maar niet persoonlijk. “We zijn elkaar wel eens tegengekomen in ‘de Vrankrijk’.”

De eerste indruk is goed. “We zijn de films aan het kijken en gezellig aan het kletsen,” zegt Lisanne wat verlegen wanneer ik in de pauze even bij ze aanschuif. “Ik vond alle films goed, maar die korte met die spin en die jongen en dat meisje in de auto vond ik het leukst. Of nou ja, leuk; die was ironisch.”

Ook Dorien heeft het naar haar zin gehad, vertelt ze de volgende ochtend: “Vooral die supermanfilm was wat rustiger, dus daar konden we lekker doorheen praten. Ze is mijn type en we doen een beetje hetzelfde werk; zij is programmeur en ik ben webdesigner. Het was alleen eventjes gênant toen ik opeens ontdekte dat ik poep aan mijn broek had. Gelukkig had ik zakdoekjes bij me.”

Na de films hebben ze nog een drankje op het terrein gedaan, maar zijn ze niet meer samen uit geweest. “Het was echt supertof”, vertelt Dorien. “Er was een goeie klik en we konden over allerlei dingen kletsen, dus ik denk dat er wel een vervolgdate komt. We hebben nummers uitgewisseld en misschien gaan we zondag allebei naar ‘De Trut’.”

Lisanne vond het eveneens een succes: “Dorien moest naar een borrel, dus we hebben het niet heel laat gemaakt. Maar we gaan elkaar sowieso nog wel zien; we hebben immers overlappende contacten. En via Facebook natuurlijk.”