In de stoel vandaag David (32, in between jobs), die aan het slot van de dat plaatjes zal gaan draaien in Klup de Nacht, en Maaike (29, basisonderwijzeres). Wanneer ik even bij het stel aanschuif hebben ze zich al gesetteld en ziet het er naar uit dat ze het best gezellig hebben samen.

Wanneer ik vraag wat ze al van elkaar ontdekt hebben antwoord Maaike meteen met “dat ik uit een ‘boerenhol’ kom!” David kijkt een beetje schuldig, maar Maaike vergeeft hem zijn woordkeuze omdat hij uit België komt. Hij is helemaal hierheen gekomen om de Plukgangers van fijne deuntjes te voorzien en dacht dit goed te kunnen combineren met een blind date, “gewoon gezellig.” Echt romantisch klinkt dit nog niet dus ik laat het stel snel alleen zodat hopelijk later alsnog de vonken er vanaf zullen spatten.

De volgende dag spreek ik eerst met Maaike, ze is enthousiast over de date maar kan nog moeilijk zeggen of er een vonk zal overspringen; het is nog niet gebeurd, in ieder geval. Wel is ze nieuwsgierig naar meer, dus ze zal hem zeker mailen. De date was in ieder geval een succes, ook toen er een vriend van David bij kwam en ze eigenlijk een dubbeldate had. “Het was een gezellige avond en we hebben lekker gekletst.” Ook de muziek die hij draaide viel bij haar in de smaak. Afspreken is misschien wat lastig omdat David zo ver weg woont, maar dat moet zeker een keer lukken.

Hoe David hierover denkt? Dat blijft een mysterie; hij was helaas niet bereikbaar voor commentaar. Wellicht heeft het er iets te maken dat hij tot laat in de nacht op Pluk was om iedereen na de film van muziek te voorzien. Dus we laten hem nog maar even slapen…