Fictie uit het echte leven is hot. Michel Gondry liet jongeren uit de Bronx hun eigen leven vertonen in The We and the I; Florian Habicht wordt in Love Story echt verliefd op zijn hoofdrolspeelster; en Paco León verfilmde in Carmina or Blow Up de sterke verhalen van zijn moeder. Hoe zouden de filmversies van de levens van Pluk-bezoekers er uit moeten zien?

De vrienden Jan en Geraldine zijn voor het eerst op Pluk de Nacht. Over twee dingen zijn ze het direct met elkaar eens: de voice-over in de film over hun leven moet ingesproken worden door Morgan Freeman, en het moet een komedie met inhoud worden.

Jan: “Sommige stukken mogen ook best slap, ter afwisseling. Die nieuwe film Safety Not Guaranteed heeft dat bijvoorbeeld. Beetje gek, maar wel een interessant verhaal.”
Geraldine: “Maar het moet wel een puzzling einde hebben. Zoals in de film Side Effects. Zo’n einde dat je eigenlijk niet zo goed snapt, zo van ‘wow, wat was dat?’”
Jan: “Ja, de film mag wel ingewikkeld zijn. Ingewikkelder dan Cloud Atlas bijvoorbeeld. Gefilmd op meerdere locaties en waar tijd en ruimte door elkaar loopt.”
Geraldine: “Een film waar je met veel vragen weer naar huis gaat.”

Jullie film lijkt een compleet nieuw genre te scheppen!
Jan: “Klopt! Het wordt chaos comedy. En er mag ook naakt in. Gewoon zomaar. En wat ik dan belangrijk vind is dat Morgan Freeman er in zijn voice-over verhaal niet op ingaat. Gewoon een puur absurd element. Prachtig. Morgan Freeman moet vooral heel veel vertellen.”
Geraldine: “Maar we houden ook wel van natuurfilms.”
Jan: “Lijkt me grappig als er eigenlijk weinig tekst is voor de personages. De film mag ook lekker lang duren.”
Geraldine: “Eigenlijk ben ik meer een fan van series, mag de Story of Our Life ook een serie zijn?”

Nee, helaas. Wat wordt de titel?
Jan: “Eigenlijk heeft onze film geen titel.”
Geraldine: “Dus gewoon Untitled?”
Jan: “Nee, gewoon écht geen titel. Als je dan iemand je vraagt: ‘welke film ga je zien?’, dan moet je een gebaar maken.”
Geraldine: “Of alleen een liggend streepje?”
Jan: “We vullen gewoon niks in. Blanco. Nee wacht, er mag wel een ondertitel staan: based on true events. Het gaat immers over ons leven. Van begin tot eind!”