Cedric zag het oproepje voor de Pluk Blind Date op de Facebookpagina van een vriend en had wel zin in een avondje vol verrassingen. Ilse ziet de avond vooral als een moment om ervan te genieten dat je dit soort dingen gewoon doen kan. No pressure, blijkt direct. Een avond gezelligheid is het doel, en je weet maar nooit…

Ze hadden allebei een beetje vertraging, maar onze dappere daters vinden elkaar meteen. De stemming zit er direct in wanneer Cedric (25, afgestudeerd in Internationale Crimes & Technology) en Ilse (23, medewerker bij TomTom) enthousiast een biertje bestellen om de avond mee te beginnen. Ook de strandstoel roept vrolijke reacties op. “Kom daar maar eens elegant in”, zegt Ilse spottend. “Met een beetje werkruimte komt dat wel goed”, kaatst Cedric.

In de pauze van de hoofdfilm kom ik even kijken hoe het gaat. Er wordt flink wat afgelachen. “Kijk, een stalker erbij”, krijg ik spottend van Ilse te horen. “Ach, mag best,” vindt Cedric, “we hebben het immers gezellig.” “Hij heeft het al over we!”, onderstreept Ilse. Allebei schieten in de lach. Mooi. Niets meer aan doen.

Hebben jullie het leuk?
Gelach is het antwoord en Cedric steekt zijn duim op.

En de film, bevalt die?
Cedric: “Ik vond het wel moeilijk in het begin. Ik kan prima Engels, maar ze praten met zo’n sterk accent. Hard werken.”
Ilse: “Dat Engels is wel even inkomen ja.”
Cedric: “Maar ik vind hem wel goed; donker en zo’n beetje gruizig.”
Ilse knikt ter bevestiging.

Nog bijzondere momenten tot nu toe?
Ilse: “Nou, ik begon te vertellen over alles wat me zo overkomen is vandaag…”
Beiden, lachend: “Dráááma….”

Op mijn vraag of ik hen de volgende ochtend nog even zou mogen nabellen, wordt geïnformeerd hoe vroeg dat moet gebeuren. Ilse wil uitslapen; Cedric moet vroeg op. Dus als het vroeg moet, kan ik beter meteen met ze meekomen naar huis. Ilse ruimhartig: “Ik heb een groot bed.” Hilariteit en gelach. Ik laat deze date lekker zijn beloop. Na Wild Bill ga ik nog even kijken, maar helaas, de vogeltjes waren reeds gevlogen.

De volgende ochtend. En?
Ilse: “Ik heb een heel goede avond gehad. Heel gezellig. Leuke jongen, absoluut veel lol en hij ziet er ook heel goed uit. We hebben heel fijn gepraat. We hebben via Facebook al contact gehad. Misschien spreken we nog wel een keer af, gewoon gezellig. Maar ik kan nu niet zeggen dat ik mijn ‘ware’ ontmoet heb.”
Cedric: “Het was gezellig. De date ging wel goed; we konden samen lachen. Daarna hebben we nog een drankje gedaan met een aantal vrienden in een barretje om de hoek. Ik weet niet zeker of we nog een keer afspreken. Het is een heel gezellige meid, maar we waren eigenlijk meteen een soort van vrienden. Wel vond ik het een heel positieve ervaring om op deze manier leuke, nieuwe mensen te ontmoeten.”