De openingsavond van Pluk de Nacht 2013 was er een voor diehards, want hoewel regen uitbleef was de wind guur. Maren (24, master jeugdrecht) en Floriaan (26, theatertechneut) waren de dappere blind daters op deze herfstachtige avond.

Als de VIP’s van de avond werden de twee niet alleen door de Daily Pluk, maar ook door AT5 geïnterviewd. Al die aandacht overrompelt ze een beetje. Naast hun tweezitter zien de twee een container waarin een nóg romantischer zithoekje is ingericht. “We dachten eigenlijk dat we daar zouden gaan zitten”, lacht Floriaan. “Je komt niet makkelijk uit de tweezitstrandstoel, haha. Lekker knus naast elkaar zo.”

Na afloop van hoofdfilm The We and the I valt Maren hem bij. “Maar hij zat wel lekker hoor. Al heb ik heb wel twee dekentjes nodig gehad om warm te blijven.” Ik geef ze gelijk: met dit weer is het bikkelen, zo’n blind date.

Hebben jullie het leuk gehad?
In koor, direct: “Ja, erg leuk!”
Maren: “Ik heb me goed vermaakt.”
Floriaan: “Ook de film vond ik bijzonder. Was dit nou een film van die regisseur die ook Trainspotting heeft geregisseerd?”
Maren: “Nee deze film is van de regisseur van Eternal Sunshine of the Spotless Mind.”
Floriaan: “Oh ja, bijzondere film.”

Gedeelde interesses ontdekt?
Floriaan: “Oh jazeker! We hebben het over reizen en kamperen gehad…”
Maren: “En gamen!”

Komt er een vervolg? Hun antwoorden komen tegelijk:
Maren: “Dat weet ik nog niet, moet ik even over nadenken.”
Floriaan: “Ja, lijkt me wel wat.”

De volgende ochtend. En?
Maren: “Ik heb een heel gezellige avond gehad. We hebben leuk zitten kletsen, maar er was voor mij geen vonk. Leuke jongen, maar helaas geen aantrekkingskracht. Het was niet mijn type.”
Floriaan: “Ja grappig, wel tikkeltje kort voor een date. Ik had het idee dat toen het ijs net gebroken was de film alweer voorbij was. Maren had ook wat vriendinnen meegenomen [die zaten elders op het terrein, NH], ze hadden na de film afgesproken. Maar het was zeker een leuke avond.”