Nog voordat Bonny en Jan in de tweepersoons Blind Date strandstoel zitten, blijkt dat ze het goed met elkaar kunnen vinden. Zo diep zijn ze in gesprek, dat ze in de wachtrij bij de bar links en rechts worden ingehaald zonder dat zij het door hebben.

Wanneer ze eenmaal plaats hebben genomen in hun luxe Pluk Blind Date Troon, mag ik hen even onderbreken om hen kort wat vragen te stellen.

Spannend, zo’n blind date?
Bonny (28, student Interactive Media en Interaction Design): “Niet echt, hoor. Ik ben al een paar keer eerder op Pluk geweest en zo’n blind date vind ik wel een stoer concept.”
Jan (28, freelance webdesigner): “Ik ben nooit eerder op een blind date geweest, maar kwam dit tegen op de website. Gratis consumptiebonnen en een gereserveerde stoel zonder je gek te zoeken naar een plekje? Ik dacht: ‘Dat is een goede deal!’ Maar ik was natuurlijk ook benieuwd naar de persoon aan wie ik gekoppeld zou worden.”
Bonny: “Eigenlijk moet Pluk gewoon met een dag worden verlengd. Dat wordt dan de singles-avond!”

Het is en blijft natuurlijk een blind date, dus genoeg met de ondervraging. We laten Bonny en Jan van hun date genieten en spraken af om hen de volgende ochtend nog even te bellen om te kijken hoe het was verlopen.

The morning after
Als eerste bel ik met Bonny. “In het begin heb je het natuurlijk over koetjes en kalfjes, maar we hadden genoeg om over te praten. Hij is wel heel anders dan ik, maar we lachten om dezelfde flauwe grapjes en het was heel gezellig.” Wanneer ik iets later Jan bel, blijkt hij er hetzelfde over te denken: “Het was een hartstikke leuke avond en ik vond het heel gezellig met Bonny. Ik was positief verrast.”
Dat het klikte tussen deze twee mag dus wel duidelijk zijn. De date hield dan ook niet op na afloop van de film. “Jan en ik zijn ook nog even de tent in gegaan, waar we wat gedronken hebben en gedanst. We willen in ieder geval contact houden, dus de Facebookgegevens zijn ook uitgewisseld, haha.” De blind date was dus voor beiden een succes? “Ja,” zegt Jan, “we zullen elkaar vast nog een keer zien.”