Een nieuwe editie, een nieuwe cateraar. Veg’Table gaat de hongerige maagjes vulllen tijdens Pluk Arnhem en stelt zich aan je voor.
Ramses Vergouwen van Veg’Table heeft zin in Pluk de Nacht Arnhem, en dat heeft niet alleen met zijn passie voor koken te maken. “Ik hou enorm van films en ben regelmatig in de bioscoop te vinden.” Hoewel zijn wagen naast het gigantische scherm geparkeerd staat tijdens het festival, en hij het scherm daardoor nét niet goed kan zien, hoopt hij toch wat van de pareltjes mee te pakken.
Ramses houdt van de sfeer die festivals met zich meebrengen en hoopt met zijn (h)eerlijke eten bij te dragen aan het succes van Pluk de Nacht Arnhem. Zoals de naam al verraadt, zijn de gerechten van Veg’Table vegetarisch. “Ik heb niets tegen het eten van vlees of eieren, maar ik vind de manier waarop het in de bio-industrie geproduceerd wordt een te grote belasting voor het milieu.” Met zijn cateringbedrijf wil Ramses een tegengeluid laten horen dat milieuvriendelijk en bewust is. Zijn gerechten worden gemaakt van biologisch geproduceerde producten die vrij zijn van vlees. “Eigenlijk zijn onze producten zelfs veganistisch, maar omdat ik wat kaas door de pasta ook wel lekker vind hou ik het voor Pluk op vegetarisch.’
“Ik heb niets tegen het eten van vlees maar vind de manier waarop het in de bio-industrie geproduceerd wordt een te grote belasting voor het milieu”
Ramses serveert iedere dag een andere maaltijd zodat er ook voor de fanatieke bezoekers de nodige variatie is. “Ik begin donderdag in ieder geval met pasta met een vegetarische gehaktbal en een goeie zelfgemaakte tomatensaus.” Daarnaast verkoopt hij iedere dag lekkere snacks, zoals een vegetarische hamburger op een broodje, een wrap met falafel en pakora (groentenslierten in beslag gefrituurd) met mangochutney. Allemaal volledig zelf gemaakt van biologische, eerlijke producten die de planeet zo min mogelijk belasten. Zelfs over de verpakkingen heeft Ramses nagedacht: “De hamburger zit al op een broodje en de falafel in een wrap, dus daar hoeft alleen een servertje bij. En de pakora en pasta serveer ik op bananenblad. Duurzaam, en het ziet er nog leuker uit ook!”