Op Pluk de Nacht de liefde van je leven tegen het lijf lopen? Dat kan zomaar. Lees hier de interviews met een aantal blind daters van 2012.

De Loveseat tijdens
The Last Man on Earth

Veronica_GuusDat je op Pluk de Nacht de liefde van je leven tegen het lijf kunt lopen bewijzen Veronica en Guus. Zij leerden elkaar tijdens de 8ste editie  kennen en wonen inmiddels samen. DailyPluk reserveerde op de laatste avond van 2012 de Loveseat voor hen zodat ze hun 1-jarig jubileum feestelijk konden vieren.

Veronica (33), psycholoog & 
Guus (31), docent Hogeschool

Vertel, hoe zijn jullie elkaar tegen het lijf gelopen?

Veronica: We zaten vorig jaar vlakbij elkaar op een strandstoel en keken naar Les Emotifs Anonymes, een Franse film over onhandige dates. Ik hoorde Guus klagen over dat zijn dates ook altijd zo gaan en dat trok mijn aandacht.
En toen sprak je hem aan? Stoer zeg..
Veronica: Ja, ik weet niet meer precies wat ik zei maar we raakten aan de praat over zijn nieuwe iPhone. Die bewaarde hij veilig in een oude sok. Originele plek om je telefoon te bewaren. Waarom in een sok?

Guus: Hij was zo nieuw, ik had nog geen hoesje. Een sok leek me een goede bescherming.

En hoe ging het verder?

Veronica: Ik vond hem direct leuk en wilde heel graag zijn telefoonnummer. Dus toen zei ik dat die sok vast een gek effect had op het geluid van zijn ringtone. Volgens Guus was dat niet waar.

En toen? Toen vroeg je of je zijn telefoon even mocht horen rinkelen?
Veronica: Ja precies. Hij wist niet hoe hij dat moest instellen dus bood ik aan om hem even te bellen. Slim hè? Toen had ik dus zijn nummer en de volgende dag heb ik hem ge-sms’t en gevraagd of hij het leuk vond om iets af te spreken.
En dat wilde hij wel?

Guus: Ja, dat leek me heel erg leuk. We hebben afgesproken bij Hannekes Boom en vonden elkaar nog leuker dan we in eerste instantie dachten. Sinds kort wonen we samen.

Nu, precies een jaar later, vieren jullie je jubileum in de Pluk loveseat. Hoe kwam dat zo?
Veronica: Toen ik de oproep voor de blind dates zag in de nieuwsbrief moest ik gewoon even een mailtje aan de redactie van Pluk sturen. Ik vind het een superleuk idee en wilde laten weten dat het echt kan, verliefd worden op Pluk de Nacht. Eigenlijk moet er dus nog een loveseat bij. Eentje voor de blind dates en eentje voor de stellen die elkaar op Pluk hebben ontmoet. We vinden het nu al een mooie traditie, volgend jaar vieren we ons jubileum weer hier.

Wat vonden jullie eigenlijk van de film?

Veronica: Ik vond ‘m leuk!

Guus: Te veel genres in één film gepropt. Opeens werd de film ook heel gewelddadig. Maar, misschien koop ik ‘m nog op dvd en geef ik hem aan mijn moeder.


The Loveseat tijdens
The Day he Arrives

Pluk de Nacht brengt niet alleen filmliefhebbers bij elkaar maar koppelt ook potentiële geliefden. Ontluikt de liefde op de speciaal hiervoor gebouwde Loveseat? We vroegen het aan onze blind daters van gisteravond: Rachel (23) en Wouter (22).

Rachel (23),Date-Pluk_660x275 gaat beginnen met haar stage in de klinische psychologie.
Wouter (22), student interaction design

Vertel, hoe was het gisteravond?
Rachel: Ik heb geprobeerd er zo blanco mogelijk in te stappen en niet teveel te verwachten en dat ging eigenlijk heel goed. Ik heb een hele leuke avond gehad.
Wouter: Uiteindelijk was het wel een succes. Maar het duurde wel even hoor, voordat het leuk werd.

Oh, waar lag dat aan? Waren er veel ongemakkelijke stiltes?
Rachel: Dat viel wel mee. Ik weet niet waar het aan lag. De klik was er gewoon niet gelijk, die kwam een beetje later.
Wouter: Ik denk dat ze het een beetje saai vond.

Vond je het saai met Wouter? Of vond je de film saai?
Rachel: Nee hoor. Wouter was niet saai. We hebben ook best lekker gekletst. Over reizen, over onze studies, over wonen in Amsterdam. Hij komt uit Nijmegen en ik heb daar gewerkt. Hij studeert in Arnhem, ik kom daar vandaan. We hebben best wat overeenkomsten. En de film vond ik mooi, maar wel jammer dat er zo weinig in gebeurde.

Jij deelde die mening?
Wouter: Nee, ik vond de film prachtig, leuk verhaal ook. Ik houd juist erg van die traagheid. Ik heb ook echt iets met Aziatische films.

Misschien was er wel geen ruimte voor een klik omdat Wouter zo in de film zat. Wat gebeurde er precies na de film?
Rachel: We hadden het steenkoud en zijn naar het café aan de overkant gegaan. Daar ging het kletsen een heel stuk makkelijker. Eigenlijk ontstond daar ook de klik, in die kroeg. We hebben het uiteindelijk nog best wel laat gemaakt.
Wouter: Het café leende zich toch beter om te praten.

Hoe laat werd het uiteindelijk?
Rachel: 1.30 uur, toen wilde ik echt naar huis. Wouter vroeg nog of ik mee ging naar een feestje maar ik moest vroeg op vanmorgen. Ik moest werken dus heb zijn aanbod afgeslagen. Anders was ik denk ik wel meegegaan.
Wouter: Ik heb haar 2 of 3 keer gevraagd of ze mee wilde naar dat feestje maar dat wilde ze echt niet. Dat moet ze zelf weten en vond ik geen probleem.

Gaan jullie elkaar nog een keer zien?
Rachel: Ik denk dat we elkaar nog wel gaan zien, we hebben in ieder geval nummers uitgewisseld.
Wouter: We hebben nog niks afgesproken maar dat gaan we wel doen.


 De Loveseat tijdens Arrugas

Pluk de Nacht brengt niet alleen filmliefhebbers bij elkaar maar koppelt ook potentiële geliefden. Ontluikt de liefde op de speciaal hiervoor gebouwde Loveseat? We vroegen het aan onze blind daters van gisteravond: Ton en Eva.

Eva (28), Studente GenIMG_5800-660x275eeskunde
Ton (31), Digital Media Designer

 

 
En? Hoe was de eerste indruk gisteren?
Eva: Onze kennismaking was wel grappig, want we kwamen tegelijk op het terrein aan, ik had hem al bij de poort zien lopen. Nog voordat we bij de stoel aankwamen, werden we al voorgesteld aan elkaar. Hij kwam ook meteen collega’s tegen, waar ik aan werd voorgesteld. Wat ik wel erg vroeg in een relatie vond, haha!
Ton: Ik vond Eva wel een knappe meid. “Dat wordt een leuke avond”, dacht ik. Het was wel een grappig moment dat we elkaar al ontmoet hadden voordat we bij de stoel kwamen. Ik had de vorige dates al opgezocht op internet en maakte me wel een beetje druk om het opzichtige plekje.

Hoe is de avond verder verlopen?
Ton: We hebben over muziek gepraat, over films.
Eva: Hij wilde de film graag zien, hij had de comic al gelezen. Maar ik geloof dat hij de filmversie een beetje teleurstellend vond. Hij vond hem te traag. Maar ik vond hem heel mooi, maar ik ben dan ook een oud mens diep vanbinnen (lacht).
Ton: Ik heb altijd een poncho bij me, en die hebben we toen het ging regenen opengescheurd en zijn er met z’n tweeën onder gaan zitten.
Eva: Dat was heel knus. Tja, en wat er verder gebeurd is, dat kan ik hier eigenlijk niet zomaar zeggen…

Oh? Vertel!
Eva: Nou ja, hij woont in Utrecht en was helemaal hierheen gelopen. En toen zijn we samen teruggelopen naar Utrecht geloof ik, ik weet het allemaal niet zo goed meer…

Huh? Echt?
Eva: Nou ja, nee, niet echt. We wilden eigenlijk een heel sappig verhaal voorbereiden, dat leek ons grappig. We zijn naar het station gelopen, dat wel, want hij had geen fiets bij zich.
Ton: Na de film begon het hard te regenen en toen zijn we naar het kroegje tegenover het terrein gegaan. Ik geloof dat we iets na twaalven naar huis gingen, maar ik was uiteindelijk pas om twee uur thuis omdat ik mijn trein miste. Ik vond het echt een hele leuke avond, en er was wel een klik, maar geen vonk. We hebben ook geen telefoonnummers uitgewisseld, ik weet eigenlijk niet waarom niet.
Eva: Misschien was hij toch een beetje afgeknapt. Op een gegeven moment vloekte ik namelijk, en ik geloof niet dat hij dat zo leuk vond. Ik vond hem heel aardig, maar er is verder niets gebeurd.


The Loveseat tijdens Sister

Pluk de Nacht brengt niet alleen filmliefhebbers bij elkaar maar koppelt ook potentiële geliefden. Ontluikt de liefde op de speciaal hiervoor gebouwde Loveseat? We vroegen het aan onze blind daters van gisteravond: Dennys en Sarah.

Dennys (31), in betweenIMG_1447-660x2751 jobs.
Sarah, (30) werkt als zelfstandig webdesigner, online marketeer en fotograaf

Vertel eens, is dit je eerste blinddate?
Dennys: “Ik heb nog nooit een blinddate gehad en ik moet zeggen dat ik ook best wel zenuwachtig ben. Ik heb de loveseat gebouwd en dacht: ‘waarom zou ik me dan ook niet opgeven?’ Vandaar dat ik hier nu zit.”
Sarah: “Ik heb een keer eerder een blinddate gehad en dat was absoluut geen succes, dus heb ik nu een vriendin als back-up meegenomen.”

Wat zijn je verwachtingen?
Sarah: “Ik verwacht een gezellige avond. Eerste indruk: het valt me mee. Ik had aangegeven dat ik op baardjes val en die heeft-ie.”
Dennys: “Ik weet niet helemaal wat ik van het concept vind. Ik heb geen hooggespannen verwachtingen, maar hoop gewoon op een leuke avond.”

– De schoentjes gaan uit, de drankjes worden gedeeld, de kleedjes omgeslagen en de kussentjes opgeklopt. Het ziet er knus uit. –

Dennys haalt in de pauze pannenkoeken. Sarah, wat is de tussenstand?
Sarah: “Het is eigenlijk heel leuk. Ik voel echt wel een click, we hebben over heel veel dingen kunnen praten en bleken ook best wel wat gemeen te hebben.”  [de vriendin beaamt]

Dennys, bofkont. Jij had geen date met één vrouw, maar met twee? Ik zag je zelfs een fles wijn met drie glazen halen.
Dennys: “Ja, Sarah had een chaperone. Ik kan me wel voorstellen dat het best raar of eng is en dat je iemand meeneemt. Wat als je date niet komt opdagen of heel crappy is? Het was misschien twee minuten onwennig, maar daarna hebben we heel leuk zitten kletsen. Haar vriendin is direct na de film vertrokken.”

– De volgende ochtend –

Hoe kijk je terug op gisteravond?
Dennys: “Het was supergezellig. Ik was meteen positief verrast. Sarah is een heel mooi meisje. We zijn naar huis gegaan toen Klup de Nacht afgelopen was, maar dat was vooral omdat we vandaag allebei heel vroeg weer moesten beginnen.” 
Sarah: “Ik vond de Loveseat grappig bedacht. Ik deed vooral mee voor de grap en was er niet van overtuigd of het überhaupt zou klikken. Dat deed het eigenlijk direct, dus voelde ik me best schuldig tegenover mijn vriendin, maar ze vond het niet erg.
We hebben niet gezoend, wel telefoonnummers uitgewisseld. Het lijkt me heel leuk om hem nog een keer te zien, maar concrete plannen hebben we nog niet gemaakt. We hebben ‘s avonds nog wel even ge-WhatsApp-ed.” Lachend: “Dus jullie hebben een goede match gemaakt voor deze loveseat.

En nu?
Dennys: “Wat mij betreft komt er een staartje aan deze date. Dat hebben we in ieder geval wel afgesproken, maar dan wel ver weg van het Pluk-terrein. Een stuk anoniemer.”