Maar liefst drie nieuwe cateraars vind je dit jaar op het Pluk-terein. Voor de Daily Pluk stellen de kookfanaten zich alvast aan je voor.
Ze hebben net een nieuwe bus, zijn dol op de Spaanse keuken en staan dit jaar op Pluk de Nacht met liefdevol klaargemaakt duurzame vis: Dominique Corver, Teun Duinhoven en Suzanne van der Pol van Pescado y papas.
De drie vrienden hebben hun droom nog maar recentelijk waargemaakt. “Het was al langer een fantasie van ons om een eettentje te beginnen”, vertelt Teun. “We zijn geen doorgewinterde zelfstandige cateraars, maar hebben we wel allemaal ervaring met evenementcatering. Vorig jaar schreven we ons in bij de Rollende Keukens met het idee dat we wel zouden zien hoe het zou gaan. En het ging verrassend goed! Daarom hebben we besloten door te gaan.”
Het koken met duurzame vis is een weloverwogen keus, stelt Dominique. Maar het maakt de inkopen niet makkelijker. “Je moet goed zoeken bij de handelaren. Ze hebben vaak lange lijsten met vele soorten vis, maar daar staan dan helaas maar een paar duurzaam gevangen visjes op. Het aanbod is dus klein en ook duurder dan gemiddeld. Gelukkig is onze favoriete duurzame vis wel goed te krijgen en wordt deze nota bene in Nederland gevangen: de spiering. Daar maken we boquerones fritos van, een typisch Spaans gerecht. Grappig genoeg wordt de Nederlandse spiering vooral naar Spanje verscheept voor die populaire boquerones.”
Naast de Boquerones (met zelfgemaakte salsa tártara) biedt Pescados y papas op Pluk ook rosevalaardappeltjes uit de oven met rozemarijn, knoflook en olijfolie; een goed gevulde warme groentesoep; en speciaal voor de Pluk de Nacht barbecue een rijk belegd broodje biologische hamburger met andalusische hamburgersaus volgens geheim recept – die moet je komen proeven dus!
De warme groentesoep is overigens nieuw op het menu, omdat bij de Rollende Keukens de gazpacho (koude Spaanse soep) niet echt bleek aan te slaan. Teun: “Het is bij velen niet erg bekend en het is er vaak niet warm genoeg voor. Daarom zijn we overgegaan op warme soep.”
Pluk wil natuurlijk weten of ze een favoriete film hebben? “We zijn veel in Spanje geweest en hebben ook aardig wat Spaanse films gezien”, zegt Dominique. ‘Zoals Jamón Jamón [de debuutfilm van Penelope Cruz en Javier Bardem, NH]. Dat was een film waar we inspiratie uit haalden. De hoofdpersoon heeft ook een klein cateringbedrijfje en de Spaanse keuken wordt met de daarbij behorende passie mooi neergezet. We kijken uit naar Pluk de Nacht want het past helemaal bij ons. Festivals zijn een fijne plek om te koken.”